lauantaina, joulukuuta 30, 2006

LXII: Paholaisen tanssi

- Vaarallinen ammatti tuo kirjailijan ammatti, siinä voi joutua mukaan maailmanpolitiikan pyörteisiin ja tulla hirtetyksi. Irakilainen kirjailija 'Abd al-Majid al-Tikriti, paremmin tunnettu nimimerkillä Saddam Hussein, teloitettiin tänä aamuna hirttämällä 06:00 paikallista aikaa Bagdadissa.
- Kirjailijana mies julkaisi anonyymisti useita rakkausromaaneja, joista muutama julkaistiin käännöksenä myös lännessä. Zabibah ja kuningas on historiaan sijoitettu tarina johtajasta, joka hylkää luksuselämänsä kansansa vuoksi. Ulos, kirottu kuvaa tuhoon tuomittua valtataistelua sheikkiä vastaan ja maininnan arvoinen on myös Saddamin teos Paholaisen tanssi.
- Tyttären mukaan kirjailija haudataan ensin Jemeniin, josta hänet myöhemmin siirretään synnyinseudulleen Tikritiin olojen rauhoituttua lastensa Udayn ja Qusayn viereen perhehautaan.

PS. Saddam haudattiin seuraavana päivänä 04 paikallista aikaa Tikritin lähelle synnyinseudulleen Awjan kylään, josta myös Oujan nimeä käytetään. Monille hautapaikasta tuli heti pyhiinvaelluskohde.

Ei kommentteja: