lauantaina, joulukuuta 02, 2006

XLX: Army Strong

- Mainostoimisto McCann on solminut Yhdysvalloissa mukavan vuosisopimuksen armeijan rekrytointia varten. Köyhiä työttömiä ollaan houkuttelemassa vapaaehtoisesti Irakiin sotimaan 'Army Strong' kampanjalla, jolle kertyy hintaa hulppeat 200 miljoonaa dollaria. Taitaa olla jo vaikeaa saada nuoret siellä uskomaan sotimisen tarpeellisuuteen, mutta kun ei oikein ole muutakaan mukavaa tekemistä tai vaihtoehtouraa, niin mikä ettei: Unce Sam needs Ya again and again.
- Siellä niitä sotureita Irakissa on jo 140 000 ja lisää tarvitaan koko ajan. Kuolon kello on kajahtanut jo 2888 sotilaalle ja kymmeniä tuhansia on vammautunut. Kaiken kaikkiaan sodan on läpikäynyt jo 400 000 amerikkalaissotilasta.
- Tietenkin voisi kuvitella, että mitä pienet edellä sitä suuret perässä eli Amerikkakin seuraisi Englannin ja Italian viitoittamaa tietä. Italia veti loputkin joukkonsa pois Irakista eilen ja Englanti suunnittelee radikaalia vähennystä maassa olevien 7200 soturin suhteen. Italialle se oli helpompaa kun heitä siellä oli enää 60-70 jäljellä. Mutta Amerikan tie näkyy vievän toiseen suuntaan. Joukkoja ollaan selkeästi lisäämässä ja uudelleen ryhmittämässä kun al-Anbarin pääosin merijalkaväen eliitistä koostuva 30 000 sotilaan osasto on kaavailtu siirrettäväksi suurten tappioiden tieltä (1055 kuollutta siellä) Bagdadin sotakentälle. Green Zoonin suojassa olisi turvallisempaa.

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

mikä sit olis oikea ratkaisu? ei ainakaan ei käy!