lauantaina, joulukuuta 16, 2006

LVI: Öljynkorsi

- Vaikka presidentti George War Bush onkin jo Irakin sodan suhteen käyttänyt kaikki oljenkortensa; kilauttanut kaverille, ottanut fifty-fiftyn, kysynyt yleisöltä ja saanut väärän vastauksen, pitää hänen vielä ainakin kerran lyödä päänsä seinään. Josko jokin vielä pelastaisi tilanteen.
- Olisiko se tieto siitä, että senaatti saattaa sittenkin kääntyä omien haltuun kun yksi valituista demokraateista on saanut vakavan sairaskohtauksen. Olisiko se uusi poliittinen liitto sunnien ja shiojen kanssa ilman ikävää Moqtada al-Sadria. Olisiko se 30 000 lisäsotilaan lähettäminen Bagdadiin tilanteen rauhoittamiseksi. Joka tapauksessa nyt kannattaa pelata aikaa yli vuodenvaihteen ja hyväksyä suositusraportista vain iskulause The New Way Forward.
- Bushin päiväuneen lisäpontta ovat antaneet myös sotapäälliköt kentällä, luvaten rauhoittaa tilanteen Bagdadissa 30 päivässä, jos vain saavat tarvittavat lisäjoukot käyttöönsä. Muutetaan siis sotataktiikkaa lähettämällä maahan lisää porukkaa tapettavaksi. Hienoa, Bush.
- Siihen tarvittaisiin lupa hyödyntää maan reservejä, joita olisi tarjolla kansalliskaartissa 346 000 sotilaan verran ja varsinaisessa reservissä 196 000 taistelijan verran. Maassa on nyt 140 000 amerikkalaista sotilasta, 5000 neuvonantajaa ja jonkin lähteen mukaan puolustusministeriön palkkaamana myös lähes 100 000 aseistettua turvamiestä eri tehtävissä.
- Ikävänä vastapainona sodassa huhutaan 11.12. rikotun 25 000 haavoittuneen tai kuolleen amerikkalaissotilaan rajan ja 14.12. mennessä kuolleita olisi ollut muka 2942 eli 9-11 iskun 2973 kuolleen rajapyykki ylittyisi Irakissa jouluun mennessä.

Ei kommentteja: