maanantaina, joulukuuta 25, 2006

LX: Eid al-Adha

- Sota jatkuu reippain ottein Irakissa. Britit hyökkäsivät 1000 sotilaan voimin poliisiasemalle Basrassa pannen paikan päreiksi pelastaessaan vankeja kidutusten tielle eksyneiden poliisien kynsistä. Lopetamme kaiken yhteistyön teidän kanssanne, uhosivat paikallisviranomaiset miehittäjille.
- Eikä hyvin pyyhi amerikkalaisillakaan maan hallinnon kanssa. Kun presidentti Talaban meni ja kutsui vieraita Iranista, piti heidät tietenkin pidättää. Ja kaiken kukkuraksi omatkin joukot ovat kapinatuulella. Amerikkalaisten VI Pataljoona Anbarissa on ollut koko ajan tulilinjalla raskain tappioin ja nyt siellä on kieltäydytty tottelemasta käskyjä. Joukot haluavat pysyä tukikohdassaan kunnes alue on puhdistettu vastarinnasta. Siviilien joukkopako Ar Ramadista on alkanut uhkaavan tilanteen vuoksi.
- Samaan aikaan muslimien tärkein uhrijuhla, Mekan matkan päättävä Eid al-Adha on tulossa 31.12.-4.1. liittyen Aabrahamin tottelevaisuuteen uhrata poikansa Jumalalle. Vallanvaihto Capitol-kukkulalla tapahtuu myös 4.1.07 demokraattien kukistettua Bushin republikaanit.
- Päivämäärä on muutenkin ennusmerkkejä kantava. Kolumbus poistui Uudesta Maailmasta 4.1.1493 päättäen ensimmäisen matkansa Amerikkaan. Samuel Colt myi ensimmäisen revolverinsa Yhdysvaltain hallitukselle 4.1.1847 ja Utah hyväksyttiin 4.1.1896 Yhdysvaltain 45:nneksi osavaltioksi. Kun vielä Nixon kieltäytyi luovuttamasta senaatille Watergate-nauhojaan 4.1.1974, on siinä ennusmerkkien lukijoille riittävästi materiaalia päätellä miten se Bush oikein aikoo lopulta ratkaista Irak-probleemansa. Kattotaa kui äijän käy.

Ei kommentteja: