torstaina, joulukuuta 21, 2006

LVII: Al Zawraa

- Tiedonhallinta eli informaatiosota on taas täydessä käynnissä Irakissa kun kertaalleen suljettu Al Zawraa sateliittikanava on jälleen pystytty avaamaan. Se tarjoaa 24 tunnin vastapropaganda-annoksen hallitukselle ja miehitysvallalle. Mustiin hiihtomaskeihin somistautuneet kommentaattorit vyöryttävät kaiken kansan katsottavaksi tehdyt ja suunnitellut iskut amerikkalaisia kohteita vastaan.
- Toisaalla keinotekoinen valtapesä Green Zone natisee liitoksissaan ja tarvitsee suojakseen yhä vahvemman uutispimennon, sieltä ei saa kertoa huonoja uutisia ulkomaailmalle, vaikka pommien äänet ja savupatsaat kiirivätkin yli muurien viestittäen toisenlaisesta todellisuudesta.
- Uutistarjontaan on jälleen osallistunut myös Al-Qaeda uusimmalla videollaan, jossa järjestön kakkosmies Ayman al-Zawahiri ottaa kantaa palestiinalaisten vaalipuheisiin, pitäen jihadia ainoana tienä vapaaseen Palestiinaan. Valkoinen viitta, musta turbaani, kivääri kuvassa mukana hän muistuttaa järjestönsä taistelukyvystä, vaikka Irakissa al-Qaedan ohi ykkösviholliseksi onkin nyt kivunnut Moqtada al-Sadr mahdiarmeijoineen.

Ei kommentteja: