perjantaina, joulukuuta 15, 2006

LV: Pelin politiikkaa

- Irakissa sisäisen rauhan ele tulee tänään hieman yllättävältä suunnalta kun maan urheilun ykköslaji jalkapallo pukee niin shiat, sunnit kuin kurditkin vihreään paitaan kannustamaan Irakin maajoukkuetta finaalivoittoon Aasian kisoissa isäntämaa Qataria vastaan.
- Aina ei jalkapallokaan yhdistä, kuten kävi El Salvadorin ja Hondurasin välillä MM-karsinnassa 1969. El Salvador voitti tiukan playoff-ottelun 3-2 jatkoajalla (1-2, 2-2). Tulos kiihdytti mieliä entisestään ja ei mennyt kuin reilu viikko niin maat kävivät keskenään tosissaan aseellisen viiden päivän sodan, jossa kuoli 2000 ihmistä.
- Turvallisempaa propagandasotaa käydään sen sijaan videopelien maailmassa, jossa joulumarkkinoille on ilmestynyt The Global Islamic Media Frontin ilmaiseksi ladattava uutuus Night of Bush Hunting eli Quest for Bush, jossa vihollisina ovat Bush, Blair ja Rumsfeld. Kun amerikkalaiset ammuskelevat peleissä ketä vaan vihollisina, se on viihdettä. Ja toisin päin tilanne käännettynä sitten propagandaa. Että sillä lailla.
- Joulun uutuuspeleistä myös kristillisen hyvän ja pahan taistelusanoman sisältävä uskonsotapläjäys tuttuine antikristuksineen, Left Behind: Eternal Forces on enkeleineen kaikkineen herättänyt sekin kiistanalaista huomiota. Kenen joukoissa lentelet.

Ei kommentteja: