keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

LIV: Bagdadin varas

- Armeijan kuosiin somistautuneet Bagdadin varkaat pysäyttivät kaupungissa viime maanantaina rahankuljetusauton ja pöllivät turvamiehiltä rahaa miljoonan dollarin edestä aseostoksiinsa. Asekauppa kukoistaakin maassa nyt täysillä armeijan ja poliisin kalustuksen siirtyessä uutuuttaan kiiltäen heti suoraan mustan pörssin katukauppaan. Viimeksi kolme brittisotilastakin tuomittiin vankilaan suunnitelmista varastaa ja salakuljettaa aseita Irakista Saksan pimeille markkinoille. Bagdadissa voi ostaa vaikka poliisiauton, jos sellaista sattuu tarvitsemaan.
- Pieniä ovat silakat joulukaloiksi, sillä hiljattain tuli Saudeista juuri 25 miljoonaa dollaria yksityistä rahaa sunneille. Niillä saa jo mukavan määrän venäläisiä olalta ammuttavia Strela-ohjuksia lentokoneita vastaan. Anbarissa onkin raportoitu jo kolmas salaperäinen lento-onnettomuus kahden viikon sisällä. Nyt tekninen vika pudotti helikopterin, aiemmin se on vaivannut F16-hävittäjiä.
- Mustan pörssin katukaupasta armeijan uusia Kalashnikov kivääreitä saa 560 dollarin hintaan, kun poliisien uudet Walther P99 ja Glock 19 pistoolit maksavat 900 dollaria kappale. Poliisille on hankittu 370 000 käsiasetta 133 miljoonalla dollarilla. Aseistukseen kuuluu 138 000 Glock-pistoolia ja 165 000 Kalashnikov-kivääriä. Vastarinnalla on mistä valita.


Ei kommentteja: