maanantaina, joulukuuta 11, 2006

LIII: Ahmed Lost

- Irakin selviytymisraportti ei ole oikein vakuuttanut alueen väkeä: Israel ei halua nimeään mainittavan, kurdit haluavat pitää öljynsä, eikä Irakin presidentti Talabani ole tyytyväinen siirtomaahallinnon toimintaan. Täällähän ei saa siirtää kymmentä irakilaista sotilasta paikasta A paikkaan B ilman amerikkalaisten lupaa.
- Etnisen puhdistuksen merkeissä sunnit ja Saddamin entinen väki ovat tulilinjalla ja toisaalta shiahallinto virkailijoineen, poliiseineen, sotilaineen ja amerikkalaisine tukijoineen on iskujen kohteena. Yli 80% iskuista kohdistuu miehitykseen ja sen tukijoihin, loput on kostoa ja gangsterismia.
- Sota on aina lähiluvussa inhorealistista ja epäoikeudenmukaista ja sotapropaganda on aseista parhaimpia. Sopii siis kinastella kuoliko amerikkalaisten Ishaqiin suuntaamassa ilmaiskussa 20 al-Qaidan sissiä, vai vaatiko se 32 siviiliuhria, joista 8 naista ja 6 lasta. Siviilit sodasta eniten kärsivät vaikka joku sotilaskin välillä kuolee. TOP10 kärjessä tässä kuussa on 6.12., jolloin kuoli 11 amerikkalaissotilasta yhtenä päivänä, viisi heistä tienvarsipommi-iskussa Tikritissä, kun kaikkiaan heitä on 10.12. mennessä kuollut 2929.
- Ja yksi on kaapattu - Ahmed Qusai al-Taie, irakinamerikkalainen siirtolaissoturi on panttivankina jossakin Sadr Cityssa. Miehellä on sen verran symboliarvoa, että hänen löytämisestään on tarjottu 50 000 dollaria, ensimmäinen toinen kolmas. 2100 amerikkalaissotilasta ja 1200 irakilaista on häntä etsinyt 57 eri operaatiossa, mutta turhaan. Ja siviileitä näissä etsinnöissä on kuollut kymmeniä.


Ei kommentteja: