perjantaina, joulukuuta 01, 2006

IL: Bagdadin Bob

- Tuhannen ja yhden yön tarinoista tutussa Bagdadissa on monta legendaa, yksi niistä on Bagdadin Bob, Saddamin hallinnon hilpeä tiedotusministeri, baskeripäinen Muhammed Saeed al-Sahaf. Hänen yltiöoptimismilleen siitä miten viholliselle näytettäisiin taivaan merkit naurettiin silloin kun liittouman joukot vyöryivät Bagdadin kaduille, mutta pelottavan hyvin ovat miehen ennusteet tulevista vaikeuksista pitäneet paikkansa. Kaikki kunnia hänelle, vaikka mies hirttäytyikin vallan vaihtuessa.
- Hirttoköysi odottaa paitsi Saddamia itseään, surmataanko hänet joululahjaksi Bushin hallinnolle, jää nähtäväksi, myös Bagdadin Sniperina tunnettua Jubaa. Ali Nazar Al Jubori -niminen mies pidätettiin juuri itäisessä Bagdadissa ja hänen epäillään olevan legendaarinen sala-ampuja, joka videoi amerikkalaissotilaiden tappamiset, sillä kuva on aina tuhat kertaa voimallisempi ase kuin sana.
- Samaan tekniikkaan turvautui myös itsensä sotaprotestina Chicagossa tuleen tuikannut Malachi Ritscher. Hän videofilmasi oman Tähtilippuun kiedotun kuolemansa 'Flame of the Millennium' -patsaan luona. Jokohan nämä videouutuudet olisivat youtubesta löydettävissä, sitä en ole vielä tarkistanut.

3 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Nyt mun on vihdoin kommentoitava tuota sun pseudo roomalaista järjestystä. Sä olet kehittänyt oman versiosi kun roomalaisilla 40 oli XL, 41 XLI, 42 XLII jne ja 49 XLIX. 99 on XCIX eikä mahdollisesti LXXXXIX eikä LIL eikä IC ;)

Simo kirjoitti...

jep, tuo on se virallinen tapa, mutta kovin kirjava oli silti käyttö kuin meillä murre. tää mun soveltama oli kans käytös ja olihan niillä nollakin,N, vaikkei sitä juurikaan näy. mä käytin itte tota 49 XLIX aikanaan nimimerkkinäni syntymävuoden malliin.

Simo kirjoitti...

ainahan tänne virheitäkin eksyy, kuten tuo tiedotusministerin hirttäytyminen. ei mies hirttäytynyt kuin expressenin jutussa. pidätettiin ja vapautettiin ilman syytteitä. asustaa perheineen yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.