sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

XXXXV: Ihmeiden aika

- Mistäs nyt tuulee vai onko joku löytänyt Raamatustaan sen sivun, jossa puhutaan jotain outoa toisen posken kääntämisestä. Väkivallan ja koston kierteen katkaisu on tuntunut mahdottomalta palestiinalaisten ja israelilaisten välillä kun aina jompi kumpi osapuoli on voinut väittää, että tuo se oli kun tällä kertaa aloitti, mutta nyt odotetaan ihmettä tapahtuvaksi.
- Aamulla klo 06 on Gazan alueella alkanut palestiinalaisten johtajan Mahmoud Abbasin ja Israelin pääministeri Ehud Olmertin sopimuksesta rauha: palestiinalaiset ovat lopettaneet rakettien ampumisen alueelta Israeliin ja Israelin joukot ovat vetäytyneet Gazan lohkolta.
- Viimeisin hässäkkä alueella alkoi kun israelilainen sotilas kaapattiin kesäkuussa ja raketti-iskut Israeliin muuttuivat päivittäisiksi. Operaation aikana kuoli yli 400 palestiinalaista, 3 israelilaista sotilasta ja 2 siviiliä.
- Kaikella on aina syynsä eli jää nähtäväksi miten tämä liittyy tapahtumiin Libanonissa ja mikä sanavalta on ollut isoveli Yhdysvalloilla Israelin selkeälle myönnytykselle aiempaan politiikkansa nähden. Miksi nyt 'terroristien' kanssa neuvoteltaisiin.
- Tästä on vielä pitkä matka Israelin vetäytymiseen vuoden 1967 rajoille, todellisen Palestiinan valtion perustamiseen ja rauhanomaiseen rinnakkaiseloon naapurien kanssa.


Ei kommentteja: