tiistaina, marraskuuta 21, 2006

XXXIX: Kana kynimättä

- Eipä luulisi, että enää mikään uutinen Lähi-Idän tapahtumien käänteissä säväyttäisi, mutta niinpä vaan Libanonin teollisuusministeri Pierre Gemayelin murha Beirutissa hetki sitten sen tekee, käänteen kuin paremmassakin rikosromaanissa.
- Kun maassa ollaan vaatimassa Syyriaa tilille edellisen pääministerin murhasta, tulee antisyyrialaisen kristityn ministerin ampuminen kuin tilauksesta syyttävän sormen osoittamiseksi Syyriaa ja Hisbollahia kohtaan. Eli tuleeko liikaakin tilauksesta kun Syyria oli juuri solminut diplomaattiset suhteet Irakiin ja aikonut ohi Bushin vallan avustaa maan rauhoittamisessa.
- Amerikka ei usko Syyrian olevan avuksi Libanonin asioissa, eikä sen koomin Irakinkaan asioissa. Aiomme moninkertaistaa apumme Libanonin demokraattisille voimille, korostettiin tapahtuneen tiimoilta melkein jo ennen ampumisvälikohtausta. Olivatko siis asialla Syyria, tai syyriamieliset eli Hisbollah vai pitääkö tutkia missä Oswald nyt majailee, johtavatko jäljet sylttytehtaalle Amerikkaan tai Israeliin. Niiden eduista myös taistellaan.

Ei kommentteja: