tiistaina, marraskuuta 07, 2006

XXXIV: Torjuntavoitto

- Siellä ne muutaman tunnin kuluttua alkavat Amerikassa heräillä äänestyspäivän aamuun. Yli 40% kansasta, niistä joille maassa vielä äänestysoikeus on jätetty, käy tänään uurnille tai on jo jättänyt ennakkoäänensä kongressin välivaaleissa. Panoksena on se, valtaavatko demokraatit itselleen edustajainhuoneen tai jopa senaatin enemmistön Bushin republikaaneilta. Turha nielaista ennen kuin tipahtaa, jos silloinkaan.
- Tosiasiassa demokraattien voittokulku tulee jäämään siihen, että he valloittavat edustajainhuoneen ja pääsevät siten järjestämään ikäviä tutkimuksia ja kuulusteluja Irakin sodan eri vaiheista ja jopa estämään sodan jatkorahoitusta.
- Koston henkeä on kuitenkin käytettävä harkiten, sillä tärkeisiin presidentinvaaleihin on matkaa vain kaksi vuotta, eikä niitä haluta tuosta vaan riskeerata. Näin Bushin hallinto saa kuin saakin aikaan tärkeän torjuntavoiton, eikä presidentin päästrategisti Karl Rove joutunut tässä vaiheessa käyttämään edes kaikkia korttejaan, kuten puolustusministeri Donald Rumsfeldin erottamista, sotilaallista vallan kaappaamista Irakin pääministeri Nouri al-Malikilta tai jopa Osama Bin Ladenin kiinniottoa, johon Pakistanin hallintoa oltiin taas kovasti painostamassa.
- Päähuomio vaaleissa kiinnittyy myös siihen miten ääntenlaskenta maassa tällä kertaa sujuu, pelaavatko äänestyskoneet tekniikan luvatussa ihmemaassa ja viikkoko siinä viivähtää ennen tasatulosten arvontavaihetta. Ja mikä mahdollisuus hakkereilla onkaan vaikuttaa vaalitulokseen.

Ei kommentteja: