torstaina, marraskuuta 09, 2006

XXXV; Ne 7236 urhoollista

- Nyt kun Yhdysvalloissa on jo melkein kaikista osavaltioista poistettu ulkonaliikkumiskielto ja osasta kumottu myös lentokielto, näyttää siltä, että 'rahaa öljystä' -ohjelma jatkuu Irakissa, vaikkakin eri komennossa. Demokraattien vaalivoitto oli kuin olikin murskaava, kun he pystyivät valtaamaan myös senaatin Virginian Jim Webbin kurkotettua sinne 7236 äänen turvin. Pienestä se on kiinni valta isossakin valtiossa.
- Voiton kruunasi se, että Irakin sodan arkkitehti, sotaministeri Ronald Rumsfeld sai monoa heti tuloksen selvittyä, vaikka Bush olikin juuri muutamaa päivää aiemmin vannonut hänen säilyvän tehtävässään oman virkakautensa loppuun saakka vuoteen 2008. Onko entinen CIA-päällikkö Robert Gates tehtävässä sitten sen kummempi, mutta jotakinhan Bushin oli pakko tässä tilanteessa uhrata entisen menon alttarille.
- Presidentti ahdistettiin nyt seinää vasten, muttei vielä laukaistu. Paljon paasaamansa demokratia puri miestä omaan nilkkaan, mutta tuskin tyyli muuttuu muualla kuin kotirintamalla, jossa toimille nyt vain on jatkossa haettava tuki myös demokraateilta.

Ei kommentteja: