keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

XXXX: Narrin kuolema

- Amerikkalaissotilaita on kuollut Irakin miehityksessä jo ainakin 2867 ja liittoutuman väkeä yhteensä 3113. Uusimmat tilastot irakilaisten siviilien kuolimäärästä hipovat myös pilviä, huippulukeman ollessa nyt 3709 kuollutta lokakuussa ja 3345 syyskuussa, edellisen ennätyksen oltua heinäkuulta 3590 kuollutta.
- Mutta annetaanpa kuolemalle tällä kertaa myös kasvot, kun viimeisimpiin uhreihin kuuluu alkuviikosta Bagdadissa ammuttu paikallinen koomikko. Al-Sharqiyah TV:n suosittu satiirikko Waleed Hassan ei säästänyt ohjelmissaan amerikkalaisia miehittäjiä, maan nukkehallintoa eikä liioin maan muita asellisia ryhmittymiä.
- Ja hovinarrin kävi niin kuin hän ennustikin, ainoa maassa demokraattisesti toimiva tuontitavara on kuolema, kaikki ovat sen edessä tasapuolisesti vaarassa.
- Ja vielä vähän prosenttilukuja amerikkalaisten suosiosta Irakissa: miksi hommata vihollisia kun Bagdadin shiaystävistäkin 59% ei halua riisua kapinallisia aseista ja 80% haluaa ystävänsä pois maasta. 100% Bagdadin sunneista haluaa vastustaa amerikkalaisia aseellisesti.

Ei kommentteja: