lauantaina, marraskuuta 25, 2006

XXXXIV: Musta aukko

- Täällä missä on tunneli valon päässä, ei valoa tunnelin päässä, tutustumme jälleen tieteen käsitykseen historiasta sen kunniaksi että Prisma tuossa esittää hetken päästä ohjelman Hawkingin paradoksista.
- Kaikki tieteen havainnot ovat menettäneet uskottavuutensa jo aikoja sitten, kun ne eivät ole pitäneet paikkaansa edes keksittäessä ja Stephen Hawkingin hulluttelu tieteisfantasian sinänsä hienossa maailmassa, olkoon tästä malliesimerkki. Tuo tieteen Ali-Q tietää varsin hyvin, että 'if you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit'.
- Täällä mustan aukon tapahtumahorisontissa pyristelemme pakoonpääsystä vaiko alistumisesta mustan aukon imuun. Jäämmekö taas singulariteettiin odottelemaan uutta alkuräjähdystä, täällä aika loppuu ja ainetta ei ole. Kuulostaa nykytilanteelta siis. Ja jos ihminen pystyisi mustan aukon luomaan, kyllä se sen tekisi.
- Hienon näköisen yhtälönhän Hawking aikaan saa (S=C3A/4thG) ja älyn yllyykkeeksi lauseke pitää sisällään myös informaatioparadoksin, katoaako tietokin mustaan aukkoon, vaietkoon siis kvanttifysiikan lait siitä asiasta.
- Vaan ei niin, siis teoriassa kaikki tieto on kuin onkin palautettavissa, siis varmaan myös silloin kun tietoa ei ole olemassakaan. Syy ja seuraus ovat jälleen voitolla. Tieteen filosofia ja filosofian tiede kohtaavat. Mustia aukkoja ei ole olemassakaan, hurraa.
- Minusta E=SC3, jolloin S merkkaa solaarivakiota ja C hiiltä eli valon nopeutta absoluuttisessa nollapisteessä. Nuo numerot ovat siis viagroja, potensseja. Me olemme samaan aikaan sekä kuolleita että elossa, kyse on vain eri aineen ja ajan nollapisteestä.
- Eli kyseenalaistaminen on kyseenalaistettava. Eihän sitä kukaan tiedä mitä on tapahtunut historiassa, saati mitä eilen tai nyt. Tiede kuten historia on limes, totuutta ei ole. Ei ympyrääkään voi sulkea, sen sulkemiseen tarvittaisiin päättyvä piin arvo, sitä ei voi myöskään neliöidä, koska sen pinta-alassa on pii. Siksi meidän on luovuttava piistäkin, koska se on järjen vastainen. Tai luovuttava järjestä, koska se on tieteen vastainen.

Ei kommentteja: