torstaina, marraskuuta 23, 2006

XXXXII: Liban - on/off

- Kun YK:n joukkojen tehtävä Libanonissa on osoittautumassa mahdottomaksi; suojella Israelia hyökkäyksiltä ja riisua Hisbollah aseista, painettiin Libanonissa jälleen kerran ON-nappulaa, josko tällä kertaa saataisiin naapurimaalle niin kiusallinen liike paitsioon ja tuhottua kotimaassaan. Kyllä nyt Yhdysvaltain YK:n suurlähettiläs John Bolton itki heti krokotiilin kyyneleitä Libanonin demokratian puolesta, vaan ei tehnyt sitä kun Israel moukaroi maata 34 päivän ajan.
- Libanon on vähän samalla tavalla maantieteensä vanki Israelin naapurina kuin oli Suomi aikoinaan Neuvostoliiton naapurina. Miten meidän ystävyytemme itään päin olikin päivä päivältä parempi, vakuutettiin. Eli miten huono se alunperin olikaan. Pro-Syyria ei voi olla pro-Libanon, vaan pitää olla pro-YK eli pro-USA ja pro-Israel. Se on reaalipolitiikkaa: todistakaa siis, että olette syyttömiä.
- Toisaalta YK:n turvapäätökset ovat tärkeitä vain koskiessaan arabeja, eivät ne, jotka on suunnattu Israelin toimia kohtaan alueella. Syyria on nyt syntipukkina vääräaikaisuudesta, sehän vastusti Saddamin valtaa Irakissa silloin kun länsi Saddamia vielä tuki. Eli kukas tässä on epäjohdonmukainen. Ja YK:n joukotko siellä myös saavat kohta kokea kovia, onhan al-Qaedakin jo niitä alueella uhkaillut.
- Ja niille, jotka pitävät numeroleikeistä, muistutettakoon, että J.F.Kennedyn näköinen ministeri murhattiin Libanonissa 22.11. ja Syyrian presidentti Bashar al-Assad on syntynyt 9-11 päivänä, mutta älkää silti turhaan soittako tuohon hälytysnumeroon 9-11, se on Osaman Kuuma Linja, eikä sitä nyt saa kuormittaa liikaa.

Ei kommentteja: