lauantaina, marraskuuta 25, 2006

XXXXIII: Vihreä valta

- Kuka sanoo, etteivät amerikkalaiset muka välittäisi luonnonsuojelusta, päin vastoin, heillähän on sodankin aikana tapana pystytellä valloittamilleen alueille erityisiä luonnonsuojelualueita, Green Zooneja. Bagdadin melskeistä huolimatta Tigris joen mutkaan on noussut Vatikaanivaltiota suurempi ylväs linnake, jota nyt ollaan komistamassa uudella lähetystökeskuksella, 27 rakennuksen kokonaisuudella. Ja vaikka ulkomaailma tänne Paratiisiin on aina välillä käärmeitään tunkemassakin ja jonakin päivänä varmasti onnistuvatkin aikeissaan, ollaan maahan selvästi tultu jäädäkseen. Saudi-Arabian tukikohtia ollaan siirtämässä Irakin maaperälle ja maahan on rakenteilla 14 erillistä pysyvää amerikkalaista sotilastukikohtaa.
- Päävastustaja sunniarabiryhmä on samalla vahvistamassa sotilaallista otettaan amerikkalaisia, shiahallintoa ja Moqtada al-Sadrin mehtiarmeijaa vastaan, ilmeisesti al-Qaida yhteistyön
turvin, kuten yli 2 miljoonan asukkaan Sadr Cityn tapahtumista voi päätellä.
- Bagdadin ulkopuolella sunniarabit ovat myös pystyneet selkeästi järjestäytyneeseen ja kurinalaiseen toimintaan vihollistaan vastaan. Mm. Diyalan maakunnassa Bagdadista itään Iranin rajan tuntumassa on havaittu jopa ilmapuolustukseen kykeneviä koulutusleirejä. Niiden johdossa olisi fundamentalisteihin kuuluva irakinkanadalainen Abu Abdul Rahman.
- Vielä ainakin toistaiseksi hallinto on pystynyt pitämään al-Sadrin shiaväen ja sunniarabit toistensa vihollisina, yhdessä he olisivatkin jo liian voimakas vastustaja.

Ei kommentteja: