torstaina, marraskuuta 16, 2006

XXXVIII: Kujanjuoksu

- Herroilla Bush ja Blair ei ole koskaan ollut kovin korkealla tuo suhteellisuudentaju, mutta nyt ollaan sitten menty ihan tajuttomiksi. Poliittinen tilanne molemmilla on kotimaissaan karannut käsistä lähtölaskennan ollessa edessä kummallakin, mutta uhittelu ulkopolitiikassa senkun jatkuu ja jos mahdollista tyhmistyy.
- Kun pakkotilanne Irakissa vaatisi avun anelua Iranilta ja Syyrialta, neuvotellaan ensin Israelin kanssa ja käydään vanhoin asein tutuille barrikaadeille. Ei me puhuta teidän kanssa, vaan te teette niinkuin me määrätään, siis niinkuin tämä meidän käyttämämme keppihevonen 'kansainvälinen yhteisö' haluaa. Tosin me johdamme sen haluamisia.
- On se vaan ihme, etteivät Iran ja Syyria halua jutella meidän kanssamme asioista, on se niin ihme. Ja ihmettä kyllä alueella tarvitaankin. Iran ja Syyria eivät mokomien B-luokan pellejen kanssa tule neuvottelemaan ja Irakia auttamaan ennenkuin amerikkalaiset ovat lyötyinä poistuneet maasta.
- Uusimmat tiedot Irakista kertovat tilanteesta, jossa amerikkalaiset ovat hetken päästä tosi kusessa kun kaikki irakilaiset kääntyvät heitä vastaan, ne itse koulutetut maan luottojoukotkin. Jos he kehittävät jonkin kunniallisen vetäytymisohjelman, tilanne menee entistä selkeämmin Vietnamiksi. Ja John Waynen johdattamaa ratsuväkeä ei vaan näy eikä kuulu avuksi erämaalinnake Green Zoonia pelastamaan tuholta.
- On edessä vain kaaos ja pako, kujanjuoksu henkensä edestä pois maasta. Kopterit siis kuntoon, ei sieltä muuten pois pääse: The Job Is Done!

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Pitikös sen saddami-syntipukin saada se kuolemantuomio ensin...?

Simo kirjoitti...

Kai se pitää nopeasti raivata pois tieltä, ettei se ehdi todistaa miten amerikkalaiset itse olivat mukana tukemassa häntä niissä operaatioissa mistä häntä syytetään.