sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

XXXVII: Nukutaan pommiin

- On vain ajan kysymys milloin Israel ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyy ennaltaehkäiseviin toimiin Iranin ydinasevaaran ja antisionistisen uhittelun suhteen. Maa tuntee olevansa uhkaavassa tilanteessa selkä seinää vastaan ja kun Yhdysvaltain sotahaukat saivat hetkellisesti siipeensä, sen on toimittava itsellisesti maksoi mitä maksoi ja oli muu maailma asiasta mitä helvetin mieltä tahansa. Kun maan koko olemassaolo on uhattuna, sen on oltava päättäväinen toimissaan kuin aikoinaan Saddamin Irakin atomihankkeisiin iskettäessä.
- Israel hakee tukea tuleville toimilleen mm. syyttäen Irania ja Hisbollahia vuoden 1994 hyökkäyksestä Argentiinan Buenos Airesissa juutalaista keskusta vastaan, jolloin kuoli 85 ihmistä. Kahta vuotta aiemmin hyökkäyksen kohteena siellä oli Israelin lähetystö ja kuolinuhreja kertyi tuolloin 29.
- Kukaan ei epäile Israelin kykyä iskeä Iraniin, vaikka se Gazassa ja Libanonissa näyttääkin aina silloin tällöin kärsivän teknisistä asevioista ja huonoista kartoista. Ja koska maa osaa, sen on myös pakko iskeä ennakoivasti, ettei sitä ihan nurkilla uhkailtaisi tulevaisuudessa ydinaseiden holokaustilla. Maan oma ydinasearsenaali ja jättäytyminen kansainvälisen ydinsulkusopimuksen ulkopuolelle onkin sitten eri asia.

Ei kommentteja: