perjantaina, syyskuuta 22, 2006

XVIII: Selamin keskisormi

- Täällä Dikika, Etiopia.
- CSI:n tutkimukset vuonna 2000 löytyneen ihmisenkaltaisen pääkallon ja luuston osalta ovat päättyneet. Noin 3.35 miljoonaa vuotta vanha tapaus ihmisen ja apinan väliseltä kehityskaudelta askarutti tutkijoita pitkään, mutta vihdoin aikalaishaastattelut ja uudet löydökset paikalla ovat johtaneet läpimurtoon.
- Pitkään epäiltiin erästä Lucy-nimistä hippinaista, afrikkalaiseksi etelänapinaksi ja hominidiksi syytettyä nykyihmisen esiäitiä kolmevuotiaan tyttärensä raa'asta surmasta, mutta sitten kävi ilmi, että tämä syytetty naisparka, joka oli saanut nimensä löytövuotensa 1974 Beatlesien suurhitin 'Lucy in the sky with diamonds' mukaan, ei voinutkaan olla tyttöparan hukkumiseen syyllinen. Hän oli itse kuollut Hadarissa jo 150 000 vuotta ennen tätä tapausta.
- Naispuolinen, noin 3-vuotias Australopithecus afarensis tässä on kyseessä, päätteli CSI:n tutkijaryhmä vainajasta. Kokonainen kallo, leuka- ja niskaluut, ylävartalo selkärankoineen, suuri osa käsien ja jalkojen luista, polvi- ja lonkkaluita sekä osa kämmenestä on tallella. Sekä käpertynyt sormi ja harvinaisuutena kieliluu.
- Tytön nimi on ollut Selam, rauha, suku australopithecus, laji afarensis, heimo hominidae, kunta animalia ja luokka mammalia. Ne ja lapsen ikä kävivät selville löydetystä ID-kortista, vaikka iän olisi voinut arvata jo puhkeamattomista hampaista leukaluussa.
- Tyttö on ilmeisesti huonon kasvatuksen mukaisesti huudellut ajan hengen mukaisesti Rauhaa ohikulkeville ystävällismielisille jenkkilaivoille keskisormi pystyssä ja livennyt siitä sitten jokipenkalta vahingossa surman suuhun.
- CIA kiistää osuutensa asiassa, vaikka myöntääkin ennakoivan terrorinvastaisen toiminnan tärkeyden. Ties mitä harmia moisesta rauhanaktivistiaatteesta olisi voinut jatkossa ollakaan.

Ei kommentteja: