lauantaina, syyskuuta 09, 2006

XII: Operaatio Medusa

- Nyt kun talebanit ovat taas nostamassa päätään Afganistanissa on Nato käynnistänyt Operaatio Medusan heitä vastaan etelässä, joka tuottaa noin 20 % maailman oopiumista. Kun Afganistan kaikkiaan vastaa noin 90 % maailman oopiumituotannosta, on kai selvää miten sissiliikkeitä rahoitetaan.
- Pohjois-Atlantin sopimusjärjestö Nato pitää nyt siis yllä Pohjois-Atlantin turvallisuutta Afganistanissa. Natolle vastuu Afganistanin turvallisuudesta siirrettiin 16. huhtikuuta 2003 ja toimivallan se sai 11. elokuuta 2003. Rauhaturvaajia alueella on nyt noin 9000 ja lukua ollaan ensin kasvattamassa 2000 sotilaalla ja lähitavoitteena on 16 000 sotilaan joukko-osasto.
- Naton pääsihteerinä toimii Jaap de Hoop Scheffer Alankomaista ja joukkojen komentajana James L. Jones, joka samalla on Yhdysvaltain Euroopan joukkojen komentaja. Kesäkuun 19. 2003 Natolle avattiin uusi sotilaallinen päämaja Norfolkiin Virginiaan Yhdysvaltoihin. Naton päämaja sijaitsee Brysselissä.
- Hyökkäys jotakin jäsenmaata kohtaan tulkitaan hyökkäykseksi kaikkia jäsenmaita kohtaan ja näin Naton tie vei vääjäämättömästi Afganistaniin, jonne USA hyökkäsi 9-11 jälkeen 2001 kun paikallinen Taleban-hallinto ei suostunut luovuttamaan heille Osama bin Ladenia kavereineen heidän käyttäessään Afganistania koulutusalueenaan. Naton myötä USA sai vapautettua joukkoja maasta muihin sotatoimiin alueella ja niinpä Afganistanissa kuoleekin nyt myös englantilaisia ja kanadalaisia Talebanin nostaessa taas päätään ja vastuksen ollessa jopa kovempaa kuin Irakissa.
- Ensin hyökätään kimppuun ja sitten todistellaan oikeutta siihen: katsokaa nyt - hehän pistävät hantiin. Kyllä vika on heissä, ettei täällä saada aikaan rauhaa.
- Taleban-liikkeen perustaja Mullah Mohammad Omar on edelleen voimissaan ja jossain Pakistanin vuoristoalueella lymyilee taustavoimana myös Osma bin Laden, vaikka egyptiläinen strategisti Ayman al-Zawahiri toimiikin ilmeisesti Al-Qaidan operatiivisena johtajana.

2 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Kaikki muu on tedotusvälineistä kerättyä faktaa, paitsi väite: "-Ensin hyökätään kimppuun ja sitten todistellaan oikeutta siihen: katsokaa nyt - hehän pistävät hantiin. Kyllä vika on heissä, ettei täällä saada aikaan rauhaa".

Afganistanin koulutusleireillä valmistauduttiin pyhään sotaan vuosia, ainoan päämääränä oli hyökätä vääräuskoisia kohtaan.
Yhdysvallat liitolaisineen astui uudestaan Afganistaninin maaperälle vasta kun sen valtiollista turvallisuutta oli loukattu ei uhattu.

Simo kirjoitti...

Kunhan muistutin mistä Nato-leikeissä oikein on kyse, jos Suomi sinne mukaan aikoo. Pyhä Sota Amerikkaa, juutalaisia ja muita USAn liittolaisia vastaan tuli islamilaisten militanttien ohjelman ykköseksi kun Iran miehitti Kuwaitin 1990 ja Saudi Arabia kutsui 500000 amerikkalaista sotilasta avuksi. Osamalle Saudi Arabia on Pyhä Maa, joka valitsi itselleen väärät kaverit. Toki Osama itsekin on takinkääntäjä kun entinen kaveri USA on nyt vihollinen numero I.