maanantaina, syyskuuta 11, 2006

XIV: Videolistan hitit

- R-kioskin viodeolistan kärkeen on kiilautunut kaksi uutuutta. Pari päivää sitten Walker Corporationin julkaisemaa viiden vuoden takaista koko perheen iloista partioleirivideota Afganistanin koulutusleireiltä, jossa Osama bin Laden tapaa tulevia 9-11 lentäjiään, ei voi pitää kuitenkaan uutuutena sanan varsinaisessa merkityksessä. Oman paikkansa se Bushin videohyllyssä kuitenkin ansaitsee.
- Varsinaisena uutuutena sen sijaan täytyy pitää Osaman kakkosohjaaja al-Zawahirin tuoreinta, tänään julkaistua teosta, jossa hän terävästi puuttuu jopa huomispäivän tapahtumiin. Vastustajat Irakissa ja Afganistanissa ovat tässä teoksessa jo tuhoon tuomittuja, joten katseet voidaan nyt kiinnittää kahteen uuteen tapahtuma-alueeseen. Main target on nyt Gulfin alue eli Persianlahti arabimaineen eli lähinnä Saudi Arabia, ja Israel. Tulevan jatko-osan tapahtumapaikaksi al-Zawahiri kaavailee jo Egyptiä, jollei maa löydä nopeasti nykyistä uskollisempaa roolia arabimaiden joukossa.
- Näin se viesti kulkee videoiden kautta länsimaisiin tiedotusvälineisiin ja siitä edelleen suorittaville tahoille, eikä tarvitse pelätä täsmäiskuja kännyköiden ja netin tarkkailumaailmassa.

2 kommenttia:

Jouni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jouni kirjoitti...

Viesti oli selvä Egyptin ääriliikkeille: Abdullah Azzamin prikaati, Jihad-ryhmä Egyptissä ja Egyptin pyhät soturit ovat varmasti aktivoimassa toimintaansa ja ennustankin, että vuoden sisällä siellä tulee tapahtumaan yksi tai useampi pommi-isku, todennäköisesti taas jossain turistien suosimassa lomakohteessa. Jos suunnittelee matkaa Egyptiin kannattaa odottaa vielä vuosi, itse en olisi menossa ainakaan tämän vuoden puolella.