maanantaina, lokakuuta 02, 2006

XXIV: Malleus Maleficarum

- Inkvisiittorit Jakob Sprenger ja Heinrich Kramer julkaisivat bestsellerkirjansa Noitavasara, Malleus Maleficarum, vuonna 1487 ohjekirjaksi kirkon tuon ajan vihollisten noitien tunnistamiseksi ja kuulustelemiseksi.
- Seuraukset ja ajan hengen tiedämme, mutta opimmeko koskaan mitään historiasta muuta kuin toistamaan sen virheitä. Keitä ovatkaan tämän päivän Sprenger ja Kramer ja miten aikamme muka eroaa noitavainojen ajasta.
- Kyllä sotiminen aina syyt keksii, eikä ajan historia eli uutisointi sen todellisia juuria halua nähdäkään kun historia kuitenkin kirjoitetaan parissa vuodessa uusiksi kuin mitään sumuverhoa ei olisi ollutkaan. Opimmeko jotakin esim. Saddamin tapauksen käänteistä, mistä häntä syytettiiin ja mihin lopulta pyrittiin. Mutta se tapaushan onkin vielä kesken.
- Ei ole mitään maailmanlaajuista terrorismia, ei ole mitään suurta Al-Qaedan salaliittoa. On vain yksittäisiä vastaiskuja Yhdysvaltojen toimia kohtaan, esikuvien inspiroimia soluja syöpäteorian malliin.
- Nykypäivän Noitavasaran ja inkvisiition mukaan kaikki vastustus vaan on niin al-qaedaa, jihadia ja talebania. Leimaaminen on helpoin tapa sanoa, että vääräuskoista vastustusta on ja se tullaan kitkemään oikeaoppisuuden nimissä pois.

Ei kommentteja: