lauantaina, lokakuuta 07, 2006

XXVI: Uraani halkeaa

- Maailmanlaajuinen turvallisuus on ratkaisevasti kiinni siitä miten me menestymme Afganistanissa (vai olikos se Irakissa, vai Iranissa) taistelussa talebaneja ja al-Qaedaa vastaan. Saatte kaiken mitä tarvitsette tässä kamppailussa, lupasi Tony Blair sotilailleen kun Natovastuu Englannin komennossa kasvoi 32 000 sotilaaseen, USA:n operoidessa maassa lisäksi 8000 sotilaan voimin.
- Ellemme onnistu täällä estämään talebaneja ja al-Qaedaa kouluttamasta sotilaita maailmanlaajuiseen sotaan, he tuovat sodan meidän kaduillemme.
- Taistelua käydään alueella nyt kahdella rintamalla, kun Libanon on ainakin hetkeksi vaiennut, mutta varmasti pian kolmella kun sotahaukka Rice on kierrellyt seudulla tukea hakemassa Iranin vastaisille toimille, taustapirunaan vanha tuttu Henry Kissinger.
- The hearts and minds of people ...
- Tämän rinnalla Bagdadin tilanne on kuin puistossa kävelisi, sissisotaa onkin nyt vaikea hallita ja natoilulla on oma kiihtyvä hintansa, vaikka täällä onkin sitten syyskuun 2001 kuollut vasta 40 omaa sotilasta. Mutta ei tässä vielä kaikki, kun rintamat laajenevat - ei nyt sentään uhoilevaan Pohjois-Koreaan, eihän siellä mitään voitettavaa ole - vaan todellakin länsimaisten suurkaupunkien kaduille kun Afganistanin oopiumisadosta on tänä vuonna tulossa ennätyksellinen, jopa kaksinkertainen aiempaan nähden.
- Sitäpaitsi tilanne Bagdadissakin on pian hallinnassa, kerrotaan salaisen palvelun raportissa. Tällä tappovauhdilla sieltä loppuvat näet asukkaat kokonaan jo 158 vuodessa.

Ei kommentteja: