torstaina, lokakuuta 05, 2006

XXV: Inter arma

- Irakin al-Qaedan nykyisen ykkösmiehen Abu Ayyub al-Masrin toivotaan kuolleen Yhdysvaltain pari päivää sitten suorittamassa ilmaiskussa paikallisen CSI:n tutkiessa nyt raunioiden dna-näytteitä.
- Näin mies olisi kokenut saman kohtalon kuin hänen edeltäjänsä Abu Musab al-Zarqawi, joka teloitettiin vastaavalla ilmaiskulla 7.6.2006. Toiselta nimeltään Abu Hamza al-Muhajirina tunnetun egyptiläisen militantin väitetään toisaalta olleen jo seitsemän vuotta Turan vankilassa Egyptissä.
- USA:n salainen palvelu oli saanut vihiä Al-Masrin majapaikasta kun paikallinen postipoika oli kertonut, että alueella asuu al-joku, joka on saanut epäilyttävää postia al-joltakin. Eikun pommilla päähän.
- Näinköhän sota loppuisi, jos molemmilta puolilta posautettaisiin hengiltä pari tärkeintä johtajaa, Bushia myöten. Samaa kaavaa pitäisi samalla soveltaa myös Israelin ja Hisbollahin kiistoihin.
- Inter arma silent leges, aseiden keskellä lait vaikenevat. Niinhän se pakkaa tuolla alueella olemaan kun kuolo kutsuu omia ja vieraita luokseen. Viime viikonlopun 17 kuolleen sotilaan jäljiltä amerikkalaisten omien uhrien lukumäärä tavoittelee jo 9-11:n lukuja. Kuolleita kirjattiin 3.10.2006 mennessä 2723, jonka verran menehtyy iskuissa Bagdadissa tavallisia irakilaisia kuukaudessa.

Ei kommentteja: