maanantaina, lokakuuta 23, 2006

XXIX: Camp Falcon

- Jenkit järjestivät tuossa viikko sitten omaksi ja liittolaistensa huviksi mukavan öisen ilotulituksen Bagdadin keskustan suljetulla Green Zoonilla. Muutama liian lähelle ilotulitteita eksynyt sotilas siinä vähän kärvensi huulikarvojaan, mutta muuten show sujui sunnitellulla tavalla ja vääräuskoisempi kansa sai ihailla loimotuksia öisen kaupungin mustaa taivasta vasten.
- Toinen raportti Camp Falconin asevarikon öisistä räjähdyksistä väittää, että jokin USA:lle vihamielinen taho olisi onnistunut tuhoamaan hyökkäyksessä miehittäjien keskeisen ammus- ja polttoainevaraston, ison kasan sotilasajoneuvoja ja mm. 6 Apache helikopteria. Miehistötappioita olisi kirjattu yli 300 sotilaan verran.
- Kotona USA:ssa 2/3 kansasta vastustaa sotaa, ei koska sota nyt olisi sinänsä jokin vastustettava asia, vaan siksi, että se ollaan perkele häviämässä. Eikä siinä silloin auta, johtavatko edustajainhuonetta republikaanit Bushin johdolla vaiko demokraatit kun kongressi kuitenkin touhuaa omiaan ilman sen suurempia osamantunnontuskia.
- Silti kotoiset kongressin välivaalit ovat niin tärkeä asia Bushin koneistolle, että Saddamin (se on se ukko, joka ampui raketteja Israeliin 1991) tuomio yhden shiakylän tuhosta 1980-luvulla, julistetaan pitkän pohdinnan jälkeen yllättäen 5.11. kun vaalit USA:ssa pidetään 7.11. Myös Bushien perhetuttu Ali-Q on osallistumassa vaalien ennakkotunnelmiin uhkaamalla republikaanien tv-mainoksessa USA:ta atomiaseiskulla.
- Irakin tavoitellut öljyvarat on kai jo viety ja niillä miehitystä nyt vastaanhangoittelusta huolimatta rahoitetaan, mutta mitä hittoa tehdä tälle porukalle, joka ei haluakaan sitä rauhaa, demokratiaa ja vapautta, jota miehittäjät tyrkyttävät aseidensa avustamana.
- Kumman kuvan historia siis historian sivuille piirtää, mutta kumma se on joka tapauksessa.

Ei kommentteja: