tiistaina, lokakuuta 17, 2006

XXVIII: No huh huh

- Välillä pitäisi tarkkailla taivaita, jotta näkisi mitä täällä; maan päällä, oikein tapahtuu. Päädymme siis takaisin tieteen maailmaan, josta emme koskaan erkaantuneetkaan.
- Mistähän nyt siis on kyse, missä tiede nyt menee. Niinkö nyt luulemme löytäneemme tieteen. Vai onko tieteen historiassa yhä kyse siitä kuka keksi kuin siitä mitä löysi. Tai pikemminkin mitä ei löytänyt.
- Ja mihin joudutaan kun jokaisen ratkaisun jälkeen pitää miettiä seuraavaa epäilyä. Massa, mitä se on, jos sitä ei olekaan. Mitä on se vetovoima, jonka nimiin nyt vannotaan, jos massaa ei ole. Jotenkinhan se maailmankaikkeus koossa kai pysyy.
- Pimeä aine ei siis koostu atomeista, sitä on kaikkialla, muttei sitä voi nähdä. Uskontofilosofiallakin olisi asiassa sanottavaa, mutta minäpä uskon, että pimeä aines on ajatus. Siinä tieteen filosofointi ja filosofian tieteistäminen yhdistyvät. Meidän tiede vain on tällaista, siinä on ää ja aa samassa sanassa eli samalla kun uudistamme fysiikan lakeja ollaksemme uskottavia, meidän on uudistettava filosofian lakeja ollaksemme uskomattomia.
- Ja kuka pysyi perässä vai menikö joku ohi, niin kuin toivoin. Eli ihmisen havaintokyvyn kasvaessa huomaa aina sellaista minkä ei pitäisi olla teorioiden pohjalta mahdollista. Energiakin on näissä laskelmissa vielä suoraan verrannollista massaan, vaikka kaikkea pitäisi epäillä. Massaahan ei ole olemassakaan, paitsi se Pariisissa oleva kilon mötikkämalli.
- Maailmankaikkeuden standardimalli kertoo, että meille tuttuja atomeja - moro moro teille - on kai neljä prosenttia, 96% koostuu pimeästä aineesta, josta 79% on pimeää energiaa. Tiedeuskon mukaan pimeällä aineella pitäisi siis olla massa, muuten se ei pystyisi pitämään maailmankaikkeutta kasassa. Massaa ilman atomeja. Eli miksi siihen Newtonin vetovoimaan pitää niin uskoa.
- Tiedeuskonto on aina oma Vatikaaninsa eli kun pitäisi pystyä antamaan vastaus aina kaikkeen, homma kyllä karkaa helposti käsistä.

3 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Ei se ihmisten ajattelu maailmankaikkeuden laajentumista vahvista kuin ei myöskään heikennä, koko ajatuskin on absurdi, se laajenee sittenkin kun viimeisen ihmisen viimeinen ajatus on hiipuu...


p.s järjetöntä oli ylipäätänsä kommentoida tätä.

p.p.s pimeällä aineella on massa, se on jotain "tyhjiöenergiaa", sitä ei ole vaan vielä löydetty, ihmisten havaintolaitteet ovat vielä niin alkeellisella tasolla.

Juha kirjoitti...

4% painovoiman perusteella lasketusta maailmankaikkeuden massasta on näkyvää ja 23% arvellaan koostuvan pimeästä aineesta. Loput 73% koostuisi "pimeästä energiasta", joka olisi vielä tuntemattomia hiukkasia.
Eli ei 96% pimeästä aineesta kuten väitit.

Juha kirjoitti...

Takerruit vain kirstillisoppisesti sanaan:`pimeä`.