maanantaina, lokakuuta 09, 2006

XXVII: Gilju 4:36

- Kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta, tai sen vuoksi, Pohjois-Korea on suorittanut tänä aamuna klo 4:36 Suomen aikaa atomipommikokeensa Japaninmeren rannalla Hamgyongin maakunnassa Giljussa klo 1:36 GMT.
- Koe sujui onnistuneesti ja aiheutti alueella 3.5 richterin maanjäristystä vastaavan lukeman. Eristetty maa onnistui omin voimin siinä, mitä Yhdysvaltain tiedustelupalvelu ei uskonut teknologisesti mahdolliseksi. Vaikka maa on suoraan uhannut 'pahan akselin' vihollistaan pitkänmatkan iskulla Taepodong-2 ohjuksellaan, ei sitä ole otettu todeksi ja koettu miksikään uhaksi USA:lle. Mutta auta armias, jos maa olisi sijainnut lähelläkään Israelia, asia olisi täysin toisin kuten Iran on kokenut.
- Katsotaanpa vaan miten tämä nyt väännetään varoittavaksi esimerkiksi ja rangaistus kohdistetaan Iraniin, joka sotauhittelun sijasta väittää sentään kehittävänsä ydinteknologiaansa rauhanomaisiin tarkoituksiin.
- Viattomien rankaisu on ennenkin toiminut Yhdysvaltain ulkopolitiikan punaisena lankana, johtaen vain uuteen ruutitynnyriin kuten tie 9-11:stä Irakiin on osoittanut. Pohjois-Korea on ylpeä saavutuksestaan ja jos nostaa katseensa vähänkään päivänpolittisen sumupilven yläpuolelle voi nähdä jotakin mitä maailmassa nyt ihan oikeasti on tapahtumassa. On laajemminkin kyse siitä miten mailta ollaan viemässä niiden itsemääräämisoikeus. Kansallisylpeys on vaakalaudalla niin Pohjois-Koreassa kuin Iranissakin.
- Aseena tässä taistelussa käytetään 'kansainvälistä yhteisöä' ja sen tuomiota. Mitäpä YK muuta voisi tehdä kuin julistaa sellaisia sanktioita, joista kansa suoraan kärsisi ja sen tehtäväksi kai sitten jäisi vallankaappauksen teko pahoilta hallitsijoilta ellei siihen ulkopuolisin asein haluttaisi ryhtyä. Pakotteet kohdistuvat aina tavalliseen kansaan, niin toimittiin Irakissa ja niin toimitaan Gazassa Hamasia vastaan. Mutta millä kuritat rutiköyhää maata, joka muutenkin elää jo eristyksissä.
- Sopisi siis pohtia mikä se YK nykyisin oikein onkaan. Ja sen seuraavaksi pääsihteeriksi ollaan valitsemassa Etelä-Korean ulkoministeri Ban Ki-Moota. Ja sillähän ei ole mitään yhteyttä Giljun ydinasekokeeseen, eihän.
- Eikä korealainen huumorintaju riittänyt aikaan 9:11 Kill You.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Simo :)
tiedätkö tulin sivullesi täysin sattumalta, en edes muista monenko mutkan kautta, sitten katsoin että heips, tätä blogiahan pitääkin tuttu mies :)

Hyvää torstaita, ja muutenkin kaikkea hyvää!