torstaina, tammikuuta 04, 2007

Uhrilampaat

- Nyt kun muslimikalenterin tärkein uhrijuhla Eid-al-Adha on lopuillaan; lammas uhrattu, perhe syönyt 1/3 ja lahjoittanut loput köyhille, alkaa Irakissa jälleen täysillä valloittajien todellinen uhrijuhla.
- Presidentti Bush on tapansa mukaan kuunnellut kaikkia, muttei kuullut ketään, ja tullut siihen tulokseen, että Sacrifice on sopiva teema kuvaamaan uutta vaihetta Irakin sodassa. Kaikkien pitää uhrautua, sillä voitto on sittenkin saavutettavissa ja sitä, vain sitä Amerikka haluaa.
- Kun kaikella on yleensä syynsä, löytyvät tarkoitusperät myös Saddamin kömpelösti hoidetulle teloitukselle, sen ajankohdalle ja herjaukset paljastaneelle kännykkävideolle. Hajoita ja hallitse on vanha vitsi, mutta toimii sunnien ja shiojen pitämisessä toistensa vihollisina ja antaa vielä mahdollisuuden USA-vastaisen shiaradikaali Muqtada al-Sadrin mehdiarmeijan eliminoimiseen.
- Myös tuomion toimeenpanon kiireellisyydellä oli syynsä, sillä Saddamin oikeudenkäynti oli astumassa alueelle, jossa oli menettävissä vielä kurdienkin tuki, jos tulisi ilmi millä eväin ja miten kurdien kemiallinen joukkomurha Irakin ja Iranin sodan temmellyksessä ihan oikeasti tapahtuikaan.

Ei kommentteja: