perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Risti Kuningas

- Kun Saddamin hallintoa ryhdyttiin jahtaamaan Bagdadin taivuttua miehittäjien valtaan, otettiin käyttöön korttipakka kertomaan kohteen arvosta takaa-ajajien listalla. Risti Kunkku oli palkkiolistalla Izzat Ibrahim al-Douri, joka on Saddamin teloituksen jälkeen noussut kielletyn Baath-puolueen johtoon, vannoen taistelun miehittäjiä vastaan voimistuvan entisestään.
- Uutta Irakia kehitettäessä Saddamin Baath-puolueen riveissä toimineet opettajat, lääkärit, upseerit ja muu hallinnon väki joutui 100 000 nimeä käsittävälle ei-toivottujen henkilöiden listalle. Toisin kuin luullaan, se ei ole mikään sunninimien lista, vaan 66 000 nimetyistä henkilöistä on shioja. Itse korttipakan esittämistä 55 henkilöistäkin 35 oli shioja, joten nykyisen väkivallan kierteen mieltäminen vain eri uskonnollisten ryhmien väliseksi kiistaksi ei palvele kuin miehittäjien tarpeita.
- Todellisen yhteisen vihollisen löytämisen pelossa miehittäjät ovatkin tuomassa sotatantereelle lisävoimia 9000 merisotilaan verran. Kaksi prikaatia eli 7500 heistä tulee Bagdadin turvaksi, kaksi pataljoonaa eli 1500 tarvitaan levottoman Anbarin alueen rauhoittamiseen. 11 000 merisotilasta sijoitetaan lisäksi Kuwaitiin lähireserviksi.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

...tarkkaan ottaen Irakiin ei rahdattu merisotilaita, vaan merijalkaväkeä... sama erhe oli kyllä Hesarissakin