torstaina, elokuuta 31, 2006

VI: Ununoktium 118

- Eiks mennä ensin ja sit katsota mihin on tultu.
- Täytyyhän tieteellä tavoitteita olla. Kaipa tuo Smart-1 luotaimen törmäyttäminen kuuhun muistuttaa calsiumatomin kiihdyttämistä päin lyijyä - syntyy hetkellisesti uusi alkuaine, synteettinen superraskaan sarjan Nobelium 102. Raskain luonnollinen alkuainehan on tuo kiistelty Uraani 92 ja keinotekoisista on pystytty valmistamaan jo Ununpentium 115. Tähtäimessä on vielä teoreettinen, löytämätön alkuaine Uuo, Ununoktium 118.
- Kenelle atomitiede kuuluu, siitähän nytkin kättä väännetään. Ei ainakaan islamilaiselle maailmalle, Israelin ydinaseesta ei sen sijaan saa puhua, saati sitä kyseenalaistaa.
- Iran ei saa rikastaa uraania, ei edes rauhanomaiseen käyttöön, koska se on uhkana Israelin turvallisuudelle alueella. Siksihän Irakiinkin mentiin, Israelin elintilan varmistamiseksi. Iran ei aio taipua länsimaiden vaatimuksiin ja sitä uhataan YK-pakotteilla, joihin kuitenkaan Venäjä ja Kiina ei taida suostua. Taas on tappelulle sijaa, mutta nyt siihen tarvitaan jenkkien asevoimia.
- Vasallivaltio Israelilla riittää puuhaa Länsirannalla, jossa se edellisen melskauksen tilinteon keskeneräisyydestä huolimatta jatkaa omaa muista piittaamatonta linjaansa: viimeksi se sai tähtäimeensä palestiinalaisista sotilasjohtajista al-Aqsan Marttyyrien Brikaatin johtaja Fadi Khafishan. Jos vastustaja pystyisi tai ryhtyisi vastaiskuun tappamalla Israelin johtoa, sitä sanottaisiin terrorismiksi.
- Tällaisen tappokulttuurin myötähän islamin johtajista sheikki Sayyed Hassan Nasrallah, Hizbollahin päällikkö, nousi valtaan ja tappolistan kärkeen Israelin raivattua tieltään hänen edeltäjänsä Abbas al-Musawin vuonna 1992.
- Islamilaista maailmaa taitaa kuitenkin olla vähän vaikea pidättää tai murhata. Silti melskaus jatkuu, eivätkä jäljet pelota. Järjestä nyt ei ole pitkään aikaan ollut hajuakaan. Miltä näyttää esim. tämän päivän Irakissa, verrattuna Saddamin sinänsä ongelmallisiin aikoihin. Nykyinen USA:n nukkehallitus ja miehitysjoukot on siellä saanut vastustajakseen Abu Musab al-Zarqawin perustaman Irakin al-Qaidan, jota hänen 7.6.2006 surmaamisensa jälkeen johtaa nyt Abu Hamza al-Muhajir. Ei siellä Saddamin aikana mitään al-Qaidan joukkoja ollut, mutta sitä saa jatkossakin mitä tilaa.
- Terroristilistan pääpiru ja keulakuva Sheikh Usamah Bin-Muhammad Bin-Awad Bin-Ladin, Osama bin Laden, ei minnekään taustavaikuttajan roolistaan häviä.

4 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Runotehdas kaatui kun lisäsin javascriptiä, en tiedä koska toimii taas, jollen avaa uutta blogia, odottelen.

Simo kirjoitti...

jep! näkys muuten taas toimivan. mul tuli yks uk-yhteys. sul ei viel semmosta näkyny olevankaan.

Jouni kirjoitti...

al-Zarqawi ei johda enää ketään kun tapettiin täsmäpommeilla 7.6.

Jouni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.