keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

LI: Aikuisten oikeesti

- Amerikoissa on juuri julkistettu maan uudet Irakin suunnitelmat laiskanläksyksi uppiniskaiselle presidentille kun saman aikaisesti uutta hallinnon väkeä tuntuu ilmoittautuvan Donald Rumsfeldin ja John Boltonin viitoittamalle lähtölistalle.
- Maan alivaltiosihteeristöön kuuluva Nicholas Burns on vaatimassa Iran-pakotteiden käyttöönottoa kovin vanhakantaisin näkemyksin: What does Iran stand for? Iran stands for disrupting states, disrupting peace and solving everything through the barrel of a gun. Iran on hänen mielestään The major disruptive, negative force in the Middle East. Eli menikös siinä maan nimi nyt varmasti oikein, vai pitikös siinä aikuisten oikeesti lukea USA.
- YK:n turvallisuusneuvostossa Venäjä ja Kiina vähän yrittävät katsoa, ettei Amerikka tee järjestön nimissä mitä mielii, mutta kyllä silti YK saisi tarkemmin miettiä mikä sen tehtävä oikein on. Eivätkö jäljetkään yhtään pelota näitä taloudellisia pakotteita langetettaessa eli miten kävikään Irakin 'ruokaa öljystä' ohjelmalle ja missäs olivat ne paljon puhutut maan joukkotuhoaseet.
- Jopa CIA on todennut salaiseksi julistetussa raportissaan, ettei Iranin ydinaseohjelmasta ole olemassa mitään todisteita. Maa on tarkassa sateliittiseurannassa ja USA:n ja Israelin tiedustelu on asentanut sinne vakoilulaitteita tilannetta seuraamaan. Valkoinen Talo tietenkin kiistää koko raportin olemassaolon.

Ei kommentteja: