- Jos tarkkoja ollaan, se Luna loittonee maasta 3,2 cm vuosivauhtia ja kiertää Tellusta 384 400 km keskietäisyydellä, joten viimeisin asteroidi ohitti kuun sentään yli 48 000 km päästä. Eikä moisen 100 metrin läpimittaisen möhkäleen osumastakaan olisi kuuhun kaiketi suurtakaan arpea tullut, ei ainakaan Lunan suurimman kraaterin Hertzprungin mittaista.
- Mutta uhka on taivaan totta, vaikka protoplaneetta Thean kaltaisen Marsin kokoisen kappaleen törmäys Maahan olikin muinoin jotakin ainutkertaista. Siitähän törmäyksestä kuu aikoinaan syntyi.
- Tarkkuus ei voi olla kuin tavoite, elämän limes.
- Ei edes täsmäsodan tarkkuus, niin kuin on nähty. Suuret sotapäällikötkin, Bushit ja Blairit, joutuvat tuomiolle. Ensin maan päällä, sitten täällä Manalassa. Ennen ei ollut historian tapana tuomita omiaan vielä kovin ajallisesti, tuumaa Kharon.
- Hurraahuutojen historia, kuten jokin Irakin miehitys, muuttuu nopeasti hämmennykseksi. Mitenkäs tässä näin kävikään ja poiskaan ei päästä. Eikä tältä Irakista enää ammuta katjushoja Israeliin, eikä kai enää Libanonistakaan.
- Entäs suorasanaisesta Syyriasta ja uhmakkaasta Iranista sitten. Kai sinnekin on pakko mennä vapautta julistamaan tässä elämän tositeeveen menestysformaatissa. Tällä kvartaalilla ei ehkä hyvin pyyhi, mutta varmasti paremmin sitten seuraavalla tuotantokaudella. Sitähän historia on, mallin tuottamista kuluttajille. Ajattele asioista niin kuin sinun käsketään ajatella.
- Pitää ihmisen kuitenkin muistaa kuolevaisuutensa. Täällä Manalassa Kohtalottaret punovat Elämän Lähteellä elämän lankaa ja katkovat sitä. Täällä on myös toinen lähde, Tiedon Lähde, jolta Odin oppi kaiken tiedon.
- Moniakaan täällä kävijöitä ei aika kuitenkaan ole armahtanut, pois päästänyt. Orfeus ja Jeesus vain käväisivät Manalassa ja maan päällä tyhjä hauta ylösnousemisen merkkinä oli uuden Rooman perustajan Jeesuksen lisäksi myös vanhan Rooman perustajista Romuluksella.
- Tänään täällä muistellaan vuoden takaisia tapahtumia kun hurrikaani Katrina iski ranskalaisten 1718 perustamaan Nouvelle-Orléansiin tuhoisin seurauksin. Mustan köyhän jazzkaupungin jättäminen oman onnensa nojaan edusti Bushin sisäpolitiikkaa ja kuolonuhreja kertyi virallisten lukujen mukaan 1242 henkeä.
- Terveiset vaan Mark Twainilta ja Harriet Beecher-Stowelta. Mississippijoen varrella sijaitseva New Orleans oli aikoinaan etelän suurin satamakaupunki ja orjakaupan keskus.
(Kts. I: Minun pessimismini)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti