torstaina, elokuuta 02, 2007

Younis Mahmoud

- Kun Irakin jalkapallojoukkue kaatoi Asia Cupin loppuottelussa Saudi Arabian 1- 0 kapteeninsa Younis Mahmoudin johdolla sai maa syyn juhlia, mutta miehitysvallalle ja shiahallinnolle tuo 11 miehen urotyö ei ollut mikään propagandavoitto.
- En aio palata Irakiin tullakseni vain tapetuksi ja haluan miehittäjien poistuvan maasta mahdollisimman nopeasti, julisti kapteeni joukkueensa puolesta. Jalkapalloväki ei maansa nykyjohtoa juhli ja heidän paitaansakin koristaa Dubain johtajan muotokuva ja tunnuslauluna soi 'Kaksoisvirran maa' kielletyn Baath-puolueen hengessä.
- Tappion kunniaksi Saudi Arabialle ollaan antamassa mittavaa aseapua ja saudikunkku Abdullahilta vaaditaan selkeää tukea Nouri Malikin hallinnolle. USA:n nykyinen YK-lähettiläs, entinen Bagdadin mies Zalmay Khalilzad on kuitenkin syyttänyt Saudeja jopa Irakin rauhoittamisen estämisestä. Luulisi miehen jotakin tietävänkin.
- Totta onkin, että huomattavaa tukea entisille Baath-puolueen johtajille, Ansar al-Sunnan aseryhmälle sekä al-Qaedalle on tullut juuri saudeilta. 'Bandar Bushina' tunnettu USA:ssa 20 vuotta lähettiläänä toiminut prinssi Bandar bin Sultan on esimerkiksi hiljattain rahoittanut vääriä tahoja 75000 dollarilla ja eivätkös Kaksoistornien kaatajatkin olleet Saudi Arabian kansalaisia.
- Mutta kun se öljy ratkaisee tällaisetkin pikku pulmat.

Ei kommentteja: