perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

Act local

- Yhdentyneessä maailmassa emme voi välttyä yhdentyneestä vastuusta. Näin olemme mukana Yhdysvaltain sotaretkillä maailmalla, vaikkemme sitä haluaisikaan. Pohjoismaiseen tapaan kuuluu maailman hädänalaisten auttaminen yrittämällä integroida heidät omaan yhteiskuntaan jäseninä vaikka se tietääkin ongelmia yhtä hyvin omalle yhteisölle kuin tulijoillekin.
- Irakin mittava pakolaistilanne on vasta aluillaan. Pohjoismaista Ruotsi ja Tanska harjoittelevat uudelleensijoitusta muutamilla sadoilla irakilaispakolaisilla, USA:lla on edessään suurempi urakka sijoittaa sen puolelle asettuneita irakilaisia aikanaan jenkkilään.
- Suomi voi seurata muiden Pohjoismaiden mallia tai luoda oman mallinsa. Kun miehitys on luonut alueelle 2,4 miljoonan pakolaisen vyöryn, josta Syyria on ottanut vastaan 1-1,5 miljoonaa pakolaista, olisikin järkevää, että Suomi lähtisi näyttävästi auttamaan Syyriaa sen paikallisessa roolissa pakolaisavun tarjoajana. Think global, act local.
- Jos ja kun Yhdysvallat joskus vetäytyy Irakista, se synnyttää vielä uuden, ennen näkemättömän pakolaistulvan alueella. Nyt joutuvat pakenemaan henkensä edestä ne, jotka ovat olleet tekemisissä miehitysvallan kanssa.

Ei kommentteja: